fredag 18 november 2011

Glutenfri ravioli

För någon vecka sedan gjorde jag o J ravioli. Vi fyllde dem med soltorkade tomater/bacon och sauterad schalottenlök/svamp/persilja. Båda i en kesellabas, ricottaost funkar också. Det blev väldigt gott! Har aldrig ätit glutenfri färskpasta innan. Det tog en liten stund, men va inte alls svårt. Baconfyllningen var smakrikast och rekommenderas. Nästa gång blir det getost/arugula fyllning. Såklart kan man ha i precis vad som faller en i smaken. Köttfärs, räkor, ost etc.

Ravioli
Recept från E. Ekstrand Hemmingsons bok Glutenfria Kokboken.
2 port + matlåda (rekommenderas sådär.. bör ätas nygjorda)

1 msk fiberhusk
1/2 dl vatten
3 dl (180 g) fin mjölmix
1 ägg
1 krm salt
1-2 msk vatten

Häll fiberhusk i en matberedares skål, tillsätt vatten och rör om. Låt svälla några minuter. Väg/mät noga upp mjölet och häll i, tillsätt ägg och salt. Kör tills allt är väl blandat. Tillsätt vattnet droppvis medan matberedaren går. Sluta på dirren när smulorna går ihop till deg. Fortsätt köra lite till. Ta upp degen och kontrollera att den inte kladdar, tillsätt isf lite mer mjöl. Lägg degen i en plastpåse och vila en stund, gärna i kylskop. Kavla ut degen mycket tunt, klicka ut fyllning på små plattor, försegla noggrant  till små kuddar så ingen fyllning rinner ut under kokingen. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull, lägg i kuddarna & koka upp, ca 2-3 min. Låt pastan rinna av, men skölj den inte! Servera direkt.

Spelar inte så jädra stor roll när allt kommer till krita huruvida de är snygga eller inte.

På söndag kommer veckans kursrecept, inspirerat av det fantastiska ämnet psykiatri! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar