tisdag 1 november 2011

Brownies

Studier har visat att regelbundet måttligt (eeh) intag av mörk choklad sänker risken för stroke och andra kardiovaskulära incidenter. Så, ett chokladrecept, från David Lebovitz igen. Beprövat otaliga gånger.

Glutenfria makalösa brownies

85 g smör
225 g 70% choklad, hackad
150 g socker
2 stora ägg, rumstempererade
1 msk kakao
3 msk maizena
135 g rostade hasselnötter, grovhackade. Kan uteslutat, men gör helst inte det.

Lägg folie i en brownieform och smörj med lite smör. Smält smöret tillsammans med chokladen, ta bort från värmen, blanda i socker, och ett ägg åt gången. Blanda maizenan och kakaon jämt i en liten skål och blanda ner i chokladsmeten. Vispa hårt i minst en minut - den ska lossna lite från kanten i bunken. Lägg i nötterna & häll i formen. Grädda i 30 minuter i 180 grader, eller tills den är precis satt i mitten. Övergrädda inte! Låt svalna helt innan du skär upp den. Skall förvaras i rumstemperatur, eller fryst. Servera med vaniljglass, rostade hasselnötter, chokladsås, vispgrädde, eller vad som faller dig i smaken. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar