Glutenfria makalösa brownies
85 g smör
225 g 70% choklad, hackad
150 g socker
2 stora ägg, rumstempererade
1 msk kakao
3 msk maizena
135 g rostade hasselnötter, grovhackade. Kan uteslutat, men gör helst inte det.
Lägg folie i en brownieform och smörj med lite smör. Smält smöret tillsammans med chokladen, ta bort från värmen, blanda i socker, och ett ägg åt gången. Blanda maizenan och kakaon jämt i en liten skål och blanda ner i chokladsmeten. Vispa hårt i minst en minut - den ska lossna lite från kanten i bunken. Lägg i nötterna & häll i formen. Grädda i 30 minuter i 180 grader, eller tills den är precis satt i mitten. Övergrädda inte! Låt svalna helt innan du skär upp den. Skall förvaras i rumstemperatur, eller fryst. Servera med vaniljglass, rostade hasselnötter, chokladsås, vispgrädde, eller vad som faller dig i smaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar