Så vitt jag vet kan man inte köpa pumpapuré i Polen, för jag har då inte hittat någon, i Sverige vet jag inte. Har aldrig behövt det, men hur som helst är det galet enkelt att göra själv. Köp en pumpa, rensa ur kärnorna, skär upp i lagom stora bitar, rosta i ugn 175 grader cirkus 45 minuter. Dra bort skalet, mosa eller mixa fruktköttet. Voilá!
Pumpapannkakor
(utan tvekan en stor pannkaksfrukost för 4 pers)
ca 300 ml pumpapuré - osötad.
2 ägg
360 ml Kärnmjölk (Maslanka i Polen), eller filmjölk.
260 g GF mjöl
2 msk socker
1 1/2 tsk bakpulver
lite salt
Kanelsmör
125 g smör
3 msk brunt socker
1/2 tsk ren vanilj
1 msk kanel
Gör iordning smöret i förväg, vispa ihop allt utom kanelen, tillsätt den, vispa lite till. Kyl.
Vispa äggen och kärn-/filmjölken. Häll i pumpan och vispa lite till. Häll gradvis i mjölet, sedan soker, bakpulver och saltet. Stek på relativt låg värme i en panna med lite olja eller smör - torka bort överskottet. Servera med lönnsirap eller vanlig mörk sirap.
Hej!
SvaraRaderaKul att se din blogg, den är verkligen inspererande! Har/hade själv en blogg men har inte haft tid på senaste att uppdatera. Kommer definitivt fortsätta följa din blogg :D