tisdag 1 november 2011

Halloweenfrukost

Jag har aldrig använt pumpa i varken mat eller bak tidigare, men pumporna på fruktmarknaden har stirrat på mig nu hur länge som helst, så jag va tvungen att testa! Så imorse gjorde jag pumpapannkakor med kanelsmör och sirap. Oh sweet lord vad gott det var! Kanelsmör och sirap kan tyckas lite hard core för frukost, men va fan. Vi är lediga idag och det är halloween, så lite kan man väl få unna sig. Dessutom är inte pannkakorna i sig speciellt söta, och inte kanelsmöret heller för den delen..




Så vitt jag vet kan man inte köpa pumpapuré i Polen, för jag har då inte hittat någon, i Sverige vet jag inte. Har aldrig behövt det, men hur som helst är det galet enkelt att göra själv. Köp en pumpa, rensa ur kärnorna, skär upp i lagom stora bitar, rosta i ugn 175 grader cirkus 45 minuter. Dra bort skalet, mosa eller mixa fruktköttet. Voilá!


Pumpapannkakor
(utan tvekan en stor pannkaksfrukost för 4 pers)

ca 300 ml pumpapuré - osötad.
2 ägg
360 ml Kärnmjölk (Maslanka i Polen), eller filmjölk.
260 g GF mjöl
2 msk socker
1 1/2 tsk bakpulver
lite salt

Kanelsmör
125 g smör
3 msk brunt socker
1/2 tsk ren vanilj
1 msk kanel

Gör iordning smöret i förväg, vispa ihop allt utom kanelen, tillsätt den, vispa lite till. Kyl. 
Vispa äggen och kärn-/filmjölken. Häll i pumpan och vispa lite till. Häll gradvis i mjölet, sedan soker, bakpulver och saltet. Stek på relativt låg värme i en panna med lite olja eller smör - torka bort överskottet. Servera med lönnsirap eller vanlig mörk sirap.


1 kommentar:

  1. Hej!

    Kul att se din blogg, den är verkligen inspererande! Har/hade själv en blogg men har inte haft tid på senaste att uppdatera. Kommer definitivt fortsätta följa din blogg :D

    SvaraRadera