fredag 21 oktober 2011

Starbucks outrageous oatmeal cookies

Om du någonsin ätit Starbucks havre&russin kaka vet du vad det här handlar om. Detta är i grunden deras eget recept, som de snällt delat med sig av, som jag sedan anpassat till oss med smaklökar och glutenintolerans. Switchar mjölet till GF och lägger till ett ägg. Det funkar generellt för allt som redan innehåller ägg. OCH, jag har till skillnad från mes-SB i muskot. Vilket jäkla uppsving!

För "normalt" recept, ta bort ett av äggen o ha vanligt vetemjöl


Outrageous oatmeal cookies

3,75 dl havregryn
1,25 dl mjöl
0,6 dl russin
0,6 dl gula russin (eller dubbla de vanliga. Det är väl mest för syns skull med olikfärgade)
0,6 dl torkade tranbär
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
BLANDA ALLT DETTA. FORTSÄTT SEDAN MED ATT VISPA:
80 g smör
1,25 dl mörkt muskovadosocker
0,6 dl strösocker
FLUFFIGT.
HÄLL I:
2 ägg
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker (våga inte ta syntetiskt vanillin för då kan du lika gärna strunta i det)
1,5 tsk malen muskot

BLANDA ALLT.
RULLA TILL SMÅ BOLLAR, TOPPA EV MED YTTERLIGGARE RUSSIN, LÄGG PÅ BAKPLÅTSPAPPERSKLÄDD PLÅT, GRÄDDA 12-14 MIN I 180 GRADER.
De ska va lite kletiga i mitten när du tar ut dem - de stelnar när de svalnar o blir härligt sega i mitten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar