fredag 21 oktober 2011

Ytterliggare ett toxikologirecept!

Hur kunde jag glömma denna såsen?! Bättre tox-recept får man leta efter. För lite extra krut i såsen häll i ett par amanita phalloides. Passar till både rött kött, kyckling, pasta, och kalkon som jag åt det till.



Svamp och marsala sås.

en stor klump smör att steka i.
lagom mycket champisar
vispgrädde 
marsalavin
färska timjankvistar
salt & peppar

Bryn svampen i smöret. Häll i marsalan o låt puttra i någon minut. Häll i grädden och kvistarna. Reducera i 10 min, smaka av med salt, peppar, timjan o vin.

Uwaga: Börja definitivt inte med att skölja svampen. Då försvinner smakerna. Är den mycket smutsig så putsa den med en liten borste, mattfransarna, tandborste, whatever. Vidare ska man steka i smör. Olja tar inte fram smaken i svampen. Detta är inget bantningsrecept! Så använd inte annat än vispgrädde heller. Vill du äta fettsnålt - ät hälften av såsen istället. Samma sak. Vinet kan säkert ersättas med annat sött vitt vin. antar jag..

Länk och bild härifrån. Där finns exakta mått för den petnoga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar